Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBF Göteborg

7 - 6
Torpahallen
15 november 2008
14:30

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: IBF Göteborg - IBK Tygriket 99

Periodvis är Tygriket ett fantastiskt bra innebandylag som kan rulla upp de flesta försvar och stoppa de bästa anfallarna.

Periodvis är Tygriket ett ytterst medelmåttigt lag som släpper till alldeles för enkla mål bakåt och inte skapar ett dyft framåt.

Tyvärr räcker det inte att spela riktigt bra under korta sekvenser på den nivå Tygriket idag befinner sig. Motståndarlagen är alldeles för kompetenta för att inte obarmhärtigt utnyttja lagets djupa svackor. För djupa svackor har man hittills haft i sånär varje match och det är också under dessa perioder som man förlorat matcherna.

Matchen mot Göteborg var nästan ett löjligt tydligt bevis på detta. I den första perioden var man fortfarande kvar i bussen och fick inte någonting att stämma. I den andra perioden spelade man som i trans och vände ett tillsynes hopplöst underläge till ledning på lite drygt åtta minuter. Sedan insåg man att man var i ledningen och prestationsångesten kom åter smygande och spelet knöt sig, vilket innebar att Göteborg än en gång tilläts koppla greppet om matchen. Som match betraktat var det en sällan skådad berg och dalbana där båda lagens spel pendlade mellan himmelska höjder och avgrundsdjupa svackor. Tygrikets svackor var dock djupare och framförallt fler vilket får slutresultatet att ändå betraktas som rättvist.

På tal om djupa svackor så är såväl formen som själförtroendet på väg ner i en avgrundsdjup sådan för tillfället och det känns som att något radikalt måste göras för att få skutan på rätt köl igen. Såväl kunnande som kompetens finns i truppen, vilket man så många gånger förr har bevisat. Den berömda moral finns där också även om den också är lite naggad i kanten just nu. Så vad ska man då göra för att vända denna negativa trend?

Svaret på en sådan fråga är tyvärr inte enkel och det finns sällan ett rent konkret svar som kan få trenden att vända. Men några detaljer som man bör fokusera på redan under kommande träningsvecka är följande
• Lyfta fram det positiva och inte enbart fokusera på det som är negativt. Detta är något som alla inblandade kring laget bör ta fasta på, inte minst tränarstaben. Just nu är man väldigt snabb på att kritisera och tala om vad som är dåligt, men några positiva tongångar och ryggdunkar är lika ovanligt förekommande som att bollen gör ett besök i motståndarnas målbur. En enkel sak att ändra på.
• Hitta tillbaka till glädjen igen såväl på träning som på match. I detta fall är ovanstående punkt kanske det viktigaste steget för att alla ska ha riktigt kul. Sedan kan det nog vara väl så viktigt att lufta de synpunkter och åsikter om saker och ting som finns inom laget.
• Mer fokusering på kvalitativ träning där man tydligare går igenom lagets spelfilosofi och betonar det som var och en skall tänka på ute på planen. För tillfället är den taktiska finslipningen obefintlig.
• Kanske behöver man gå tillbaka och finna tryggheten i sitt grundspel och satsa på två samspelta femmor som skördat så stora framgångar tidigare. Detta skulle även öka konkurrensen inom laget vilket betyder att alla måste höja sig och prestera för att få spela.
• Sist men inte minst så gäller blåstället på och kriga för allt vad man förmår i varje byte. I prekära lägen som det man nu befinner sig i så gäller det att jobba sig ur svackan och för det krävs riktigt mycket hjärta och ännu mera svett.

Sedan bör även påtalas att det långt ifrån är någon krissituation man befinner sig i. Än finns det många poäng kvar att spela om och mycket kommer att hända innan sista matchen är spelad. Tygriket har rest sig från värre svackor än så här tidigare och kommer definitivt att kunna göra det igen. Men det gäller att redan nu inse allvaret.

Till sist…
Tygriket ska tillbaka på vinnarspåret igen.

Matchfakta:
IBF Göteborg – IBK Tygriket 99 7-6 (4-1, 1-5, 2-0)

1-0
2-0
2-1 Peter Kristensson (Jesper Sunnerås)
3-1
4-1
5-1
5-2 Fredrik Johansson (David Kristensson)
5-3 Björn Andersson (Viktor Nydén)
5-4 Adam Myrman (Fredrik Johansson)
5-5 Björn Andersson (David Kristensson)
5-6 Jesper Sunnerås (Martin Andersson)
6-6
7-6

Skott: 37-32
Publik: 107
Utv: IBFG 1x2, TT99 2x2
Domare: Henrik Johansson & Martin Larsson

¤¤¤ Piitan
¤¤ Muggen
¤ Olle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Björn Andersson 1 2 0 0 2
Fredrik Johansson 1 1 1 0 2
Jesper Sunnerås 1 1 1 0 2
David Kristensson 1 0 2 0 2
Adam Myrman 1 1 0 0 1
Peter Kristensson 1 1 0 0 1
Martin Andersson 1 0 1 2 1
Viktor Nyden 1 0 1 0 1
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 2 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 14 feb 2009, 15:00 IBK Tygriket 99 - IBF Göteborg 4 - 3